Mercadia

kirjoittanut: Heikki Nurminen pvm: keskiviikko, 6.10.2010

Vähittäiskauppakunta Mercadia tyrmää kritiikin Parliamenttiaan soluttautumisesta

Suomen markkinoilla monopoliaseman fuusioitumalla saavuttanut Mercadia pitää syytöksiä Parliamenttiaan soluttautumisesta kohtuuttomina.

Eurostoaasianunionin sisämarkkinoiden valuuttaromahduksen jälkeen Suomen finanssi-, vähittäiskauppa-, ja energiamarkkinoilla monopoliasemaan päässeen Mercadian viestintä- ja imagojohtaja Mica Perusmukkelus paheksuu voimakkaasti kansalaispiirien syytöksiä, joiden mukaan Mercadia olisi vallannut Parliamenttian. – Mercadian edustusto valitaan vapailla ja yhtenäisillä vaaleilla, ja se edustaa laaja-alaisesti ja kokonaisvaltaisesti kaikkia kansalaispiirejä, joten on väistämätöntä, että Parliamenttian edustajia kuuluu myös Mercadian edustustoon, toteaa Perusmukkelus ja pitää tiiviitä siteitä aivan luonnollisina.

Parliamenttian päätös ottaa kriisitilanteessa valuuttaromahduksen jälkeen Suomen viralliseksi maksuvälineeksi Mercadian ”Etua kädestä suuhun” -etusetelit on herättänyt voimakasta arvostelua. Päätös muutti kansalaisten ja yritysten varallisuuden, maksuvälineet ja luotot täysin arvottomiksi, mutta luotot siirrettiin täysimääräisinä Mercadian omistamaan Etuuspankkiin. Muuntosuhdetta pidettiin yleisesti epäoikeutettuna, koska yksi euro vastasi vain kolmasosaa etusetelistä, mutta päätös vietiin läpi Parliamenttiassa vedoten yhteiskunnan turvallisuuteen ja vakauteen.

Mercadiassa myös etusetelikritiikki torjutaan jyrkästi. – Me olemme jokaista Suomen kansalaista varten, siteeraa Perusmukkelus Mercadian arvoja. – On siis kohtuutonta väittää, että olisimme tarkoituksellisesti hakeneet määräävää markkina-asemaa kriisitilanteessa ja pyrkineet soluttautumaan julkisen vallan rakenteisiin, toteaa viestintä- ja imagojohtaja Perusmukkelus.

Kommentoi

Edellinen kirjoitus:

Seuraava kirjoitus: