Tasaveronkiertäjän opas

kirjoittanut: Heikki Nurminen pvm: perjantai, 3.6.2011

Superministeriö Supin erikoiskomennuskunta on jahdannut jo viikon kirjoittajaa, joka julkaisi Tasaveronkiertäjän oppaan tietoverkoissa. Laajoista kotietsinnöistä ja bloggaajien ratsauksista huolimatta tekijää ei ole saatu kiinni, mutta erikoiskomennuskunnan päällikön Reino Palakkalan mukaan kysymys on vain ajasta: ”Tekijä on joutunut kirjautumaan verkkoon pakollista sähköistä henkilökorttia käyttäen, joko omaansa tai varastettua.”

Tasaveronkiertäjän opas on herättänyt suurta kohua Suomessa ja muualla Eurostoaasian unionin alueella

Suurinta rienausta Tasaveronkiertäjän oppaassa on se, että se hyökkää suoraan meidän yhteiskuntamme pyhää periaatetta, konsumerismia vastaan, paheksutaan verohallinto Taxiasta. – Ihmiset menettävät elämänsä tarkoituksen kun he havaitsevat, että kulutukseen perustuva yhteiskunta onkin luotu ainoastaan tasaverojen keräämistä varten, parahtaa Taxian innovaatiojohtaja Jarmo Jallikkala.

Yhteiskunnan perusteita Tasaveron kiertäjän opas heiluttelee vallankumouksellisella kehotuksella välttää arvonlisävero olemalla ostamatta mitään. Kehotus ”Älä osta mitään!” voi olla lapsesta asti kulutukseen tottuneille suomalaisille mahdoton ajatus, vaikka  se onkin yksinkertaisin tapa kiertää tasaveroista pahinta.

Tasaveronkiertäjän opas etenee helpoista veronkierron tasoista, kuten ostamattomuuden ja Taxian vainoamien vaihdantapiirien, tasaveroiksi koettujen kiinteistöveron, kulutusmaksun ja elämänlankamaksun reklamaatiopohjien kautta täydelliseen yhteiskunnan hylkäämiseen: vuorille pakenemiseen ja teltassa asumiseen. Vuorille pakenemiseen liittyen Supin erikoiskomennuskunta ei useista pyynnöistä huolimatta halunnut kommentoida erikoiskomennuskunnan johdon matkaa Alpeille.

Amazing BS Consultingin joukkosuggestiopsykologin Andreas Harhakkalan mukaan oppaan kirjoittaja on toiminut tarkoin harkiten. – Hän on tutkinut tarkoin tasaveromallin sisään rakennettua unelmakannustinta ja pyrkii osoittamaan sen perusteettomaksi, kertoo analyysistään Harhakkala. Unelmakannustinhan perustuu siihen, että rikkaita suhteellisesti kevyemmin kohteleva tasavero halutaan kokea yhteiskunnassa kaikille tasaisesti avautuvana rikastumisen mahdollisuutena, johon jokaisen on pyrittävä maksimoimalla oma tulotasonsa ja kulutuksensa.

Kommentoi

Edellinen kirjoitus:

Seuraava kirjoitus: