Ulkoministeriö lakkautuslistalla

kirjoittanut: Heikki Nurminen pvm: perjantai, 31.12.2010

Superministeriö Supi jatkaa myllerrystään Suomen valtionhallinnossa. Nyt kauhistuneet virkamiehet kuiskivat Katajanokan käytävillä, että Ulkoasiainministeriö on siirretty lakkautuslistalle.

- Totta se on, kertoo Supin asiainhoitaja ja Amazing BS Consultingin toimitusjohtaja Reijo Reilukkala. Olemme tehneet überanalyysimme Ulkoasianministeriön eri toiminteissa, ja tulos on kylmä: Ulkoasiainministeriön toiminnot on siirrettävä tehokkaampaan yksikköön.

Reilukkalan lista ulkoministeriön puutteista ja suoranaisista riskeistä nostaa hiukset pystyyn. – Esimerkiksi lähialuerahojen ja ns. Venäjän-lahjarahojan jakaminen on ollut aivan holtitonta: rahaa on jaettu käsittämättömällä tavalla. Ulkomaankomennuksilla virkailijat ovat alkoholisoituneet pahasti, ja hierarkkinen byrokratia oli kehittynyt sille tasolle, etteivät edes Amazing BS Consultingin mittaristot tahtoneet riittää.

Amazing BS Consultingin analyysin tulos oli tyrmistyttävän selvä: monien perinteisten organisaatioiden tapaan Ulkoasianministeriö oli alkanut elää omaa elämäänsä, ja sen funktioksi oli muodostunut oman eksistenssinsä turvaaminen.

Ulkoasianministeriön tilalle muodostettavan uuden yksikön nimeksi on valittu Ministria.

- Loppujen lopuksihan tässä on kysymyksessä maansa myyminen, summaa Reilukkala.

Kommentoi

Edellinen kirjoitus:

Seuraava kirjoitus: