Valtion työvoimahallinto uudistuu

kirjoittanut: Heikki Nurminen pvm: sunnuntai, 29.8.2010

Valtion työvoimahallintoon kaavaillaan suuria muutoksia. Tutkimusten tuloksena on jouduttu toteamaan, ettei työvoimahallinto palvele asiakkaitaan.

Superministeriö Supin työvoima ja työttömyysvalmennus -vastuualueen johtaja Seppo Vätyksekkälä paljastaa Supin suunnitelmat työvoimahallinnon uudistamisesta.
- Tulosvastuullisuus-ohjelma on edennyt viimein työvoimahallintoon. Olemme verranneet valtion työvoimahallinnon ja kaupallisten henkilöstöyritysten toimintaprosesseja ja organisaatioiden tehokkuutta, ja olemme joutuneet toteamaan, että Tulosvastuullisuus-ohjelman tavoitteisiin pääseminen edellyttää radikaalia valtion työvoimahallinnon uudistamista, kertoo Vätyksekkälä.

- Työvoimahallinnon tehokkuutta mitattaessa tultiin siihen tulokseen, että organisaatio on rakennettu väärille perusteille: sen toiminta-ajatuksena on ollut kanavoida erilaisia rahavirtoja ja legitimoida oma toimintansa, eikä suinkaan myydä ihmisiä epätyypillisiin työsuhteisiin. Tähän tulee jatkossa muutos, summaa Vätyksekkälä vallankumouksellisen uudistuksen lyhyen analyyttisesti.

Uudistamissuunnitelma romuttaa työvoimahallinnon peruspilarit: työllistymissuunnitelman, työttömyyspäivärahat ja työvoimavirkailijat. Työvoima ja työttömyysvalmennus -vastuualueen suunnittelema muutos siirtää työvoimahallinnon toiminnan suunnitelmien teosta ja oman henkilökunnan paisuttamisesta ihmisten työllistämiseen.

- Verratessamme työvoimahallinnon tehokkuuslukuja yksityisiin henkilöstöyrityksiin jouduimme toteamaan, että työvoimahallinnon uudelleenorganisointi olisi ollut aivan liian työlästä ja kallista, kertoo vastuualueen johtaja. Työvoimahallinnon toiminteet päätettiin ulkoistaa ja kilpailutettiin Supin hankintayksikössä. Kilpailutuksen tuloksena sopimus päätettiin solmia Amazing BS Consultingin HRVia-yksikön kanssa.

Amazing BS Consultingin myyntijohtaja Veijo Vihellellä iloitsee ensimmäisistä asiakkaista: ”On hienoa saada uudelle Työvoimahallinnolle ensimmäiset asiakkaat, jotka ovat työnhaun ammattilaisia.”

Kommentoi

Edellinen kirjoitus:

Seuraava kirjoitus: