Miksi työpaikalla on niin hyvä olla?

kirjoittanut: Heikki Nurminen pvm: torstai, 31.12.2009

Meidän työpaikalla on varmasti kaikkien hyvä olla. Mitä nyt välillä saa kerätä toisten jättämiä homeisia kahvikuppeja pöydän reunoilta tai kuunnella tuohtuneen konsultin jurnutusta kun tarjous ei ole mennyt läpi. Mutta mitä siitä – meidän työpaikalla on kaikkien hyvä olla.

Ryhmä

Ihmiset tekevät tässä maailmassa kaiken. Teknologiat, keksinnöt, innovaatiot ja kaikki vempaimet ovat arvottomia, jos ihminen ei niitä käytä. Ihmiset tekevät kaupat, ihmiset keskustelevat, muodostavat porukoita ja mielipiteitä.

Hyvässä ryhmässä on kaikkien hyvä olla. Se ei ole raadonsyöjien lauma, joka hyökkää jokaiselle haaskalle. Hyvässä ryhmässä ei ole yhteistä sylkykuppia, mutta ryhmäläisten ei tarvitse syljeskellä kattoonkaan. Eikä lattiaankaan sen puoleen, koska hyvät käytöstavat ovat hyvässä ryhmässäkin kunniassa.

Hyvä ryhmä antaa vastuuta kaikille, jokaisella on siinä paikkansa ja roolinsa. Ja ryhmäläisillä on tilaa.

Henki

Turhaan ei turpaa kolata, mutta asiasta puhutaan. Ja puhutaan. Ja puhutaan. Toimeenkin joskus tartutaan, kun puheilta ehditään. Ja toimessa ryhmäläiset ovatkin – asiakkaiden luona kehittämässä työyhteisöjä, luomassa uusia brändistrategioita tai viemässä asiakkaita maailmalle.

Hyvä henki on sitä mitä hyvä ryhmäkin. Vastuuta on kaikilla, ja jokainen tietää vastuunsa. Välillä voi vähän kolata turpaansakin.

Johto

Johtajia on monenlaisia. Mutta meillä onkin vain hyviä johtajia. Miksikö näin? On helppoa olla hyvä johtaja, kun ryhmässä on kaikkien hyvä olla ja henkikään ei haiskahtele. Oikein vastuutetussa ryhmässä kaikki ovat johtajia, koska jokaisella on oma vastuualue johdettavana.

Ja miten johtajat ovat vastuualueet jakaneet? Jokainen saa tehdä töitä siinä missä on hyvä.

Ja menee niitä tarjouksia hyvässä työpaikassa silloin tällöin läpikin.

Flamo-ryhmä toivottaa kaikille onnellisen tehokasta uutta vuotta!

Kommentoi

Edellinen kirjoitus:

Seuraava kirjoitus: