Mielikuva on totta

kirjoittanut: Seppo pvm: maanantai, 24.3.2008

Nyt olisi jo aika tarttua toimeen. Uuteen Kouvolaan on aikaa enää puoli vuotta, sillä sen verran jää jäljelle, kun otetaan talvi-, kesä ja joululomat pois.

Jotta asiat toimisivat vuoden 2009 alussa, on vielä paljon tehtävää. On saatava uudet toimintatavat lyötyä läpi ja henkilöstön tehtävät jaettava uudelleen jne.

Tässä kiireessä ei saa unohtaa Kouvolan mielikuvan rakentamista. Julkisuudessa puhuttiin puoli vuotta sitten paljon, kuinka paljon vetovoimaisempi ”suur-Kouvola” on.

Mutta ei vetovoimaisuus synny itsestään se on rakennettava. Tällä hetkellä Kouvolaa markkinoidaan paljon rautatieyhteyksillä ja logistiikkaosaamisella. Hienoja asioita ja tärkeitä tälle alueelle, mutta haluammeko sittenkään kertoa juuri noita asioita.

Me ihmiset olemme kummallisia olentoja, saamme nykyään niin paljon tietoa, että emme uskalla tehdä päätöksiä tiedon mukaan vaan todelliset päätökset tehdään tunteilla ja mielikuvilla.

Luodaan pari mielikuvaa. Ensin ratapiha, jossa vaunut kolisevat eteenpäin valojen ohjauksessa. Tämä rata piha päättyy konttikenttään, jossa isoja raskaita kontteja nostetaan valtavilla trukeilla pois vaunujen kyydistä erilaisiin kasoihin, joista ne nostetaan edelleen rekkojen kyytiin.

Koko ajan on paljon liikennettä ja rekat seisovat jonossa. Liikettä ja meteliä riittää.

Sitten on toisen mielikuvan vuoro. Talo järven rannalla, järven selällä huutaa kuikka ja ohitse lipuu silkkiuikkupesue. On ilta ja aurinko juuri laskeutumassa värjäten taivaan rannan punertavaksi. Perhe on juuri tullut ystävällisestä lähikaupasta ostoksilta ja grilli on kuumenemassa iltapalaa varten.

Kummasta maisemasta sinä etsisit unelmiesi kotia. Minulle valinta ei ole vaikea ja väitän, etten ole ainoa, joka taipuisi jälkimmäisen mielikuvan puolelle.

Unohdetaan rautatiet ja konttikentät silloin, kun rakennetaan alueelle mielikuvaa. Kerrotaan ne sitten myöhemmin, kun tunteiden vahvistuksesi kaivataan faktoja eli tietoja työpaikoista, yms.

Uusi Kouvola on todella ainutlaatuinen paikka. Olemme vajaan kahden tunnin päässä Helsingistä. Kouvolasta löytyy pari kolme sataa järveä, joista suurimmasta osasta voi jopa juoda.

Kouvola on luonnonläheinen ja ihmisystävällinen paikka asua ja olla. Paikka, jossa todella voi nauttia olostaan. Tällainen mielikuva meidän tulee rakentaa uudesta Kouvolasta. Asettamalla tällaisen mielikuvan tavoitteeksi velvoittaa se meitä myös toimimaan tavoitteen mukaisesti.

Yksikään mainosmies ei ole niin hyvä, että pystyy luomaan pysyvästi sellaisen mielikuvan, joka ei ole totta. Mutta Kouvolalla on kaikki mahdollisuudet olla ihanteellinen asuinpaikka.

Olen vakuuttunut siitä, että jos ihmiset haluavat muuttaa asumaan Kouvolaan, niin pian myös yritysten johtoa kiinnostuu Kouvolasta yrityksen sijaintipaikkana. Kaikki yritysomistajat eivät ole niin ammattitaidottomia ja välinpitämättömiä kuin valtio. Normaalisti omistusta hankitaan sen takia, että olisi päätäntävaltaa.

Kouvolan Sanomat 10.2.2008

Kommentoi

Edellinen kirjoitus:

Seuraava kirjoitus: